Koristne povezave

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk
Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna je samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Je članica evropske zveze in zagovarja njenih 10 ciljev. Glavni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo.
www.europadonna.si
Dora
Državni program Dora je presejalna mamografija za zgodnje odkrivanje raka in predrakavih sprememb dojk, ki ga organizira Onkološki inštitut v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Program Dora omogoča vsem ženskam z vnaprejšnjim vabljenjem med 50. in 69 letom starosti pregled z mamografijo, kjer gre za slikanje dojk z rentgenskimi žarki. S presejalno mamografijo je mogoče odkriti bolezenske spremembe, ki še niso tipne. Zgodnje odkrivanje raka dojk pomeni tudi večjo uspešnost zdravljenja in znižanje umrljivosti.
dora.onko-i.si
Onkologija.si
Spletne strani smo pripravili z namenom, da na pregleden način predstavimo ključne informacije o pogostejših vrstah rakavih obolenj. Vsebina je razdeljena na dva sklopa, na osnovne informacije, ki so dostopne vsem in na sklop namenjen strokovni javnosti. V splošnem delu so na voljo osnovne informacije o zgradbi in delovanju organov, ki jih prizadene rak, izvedeli boste, kateri so zgodnji znaki bolezni in kako jih prepoznati, kateri postopki so pomembni za diagnosticiranje bolezni ter še veliko uporabnega. Na straneh namenjenih zdravstvenim delavcem pa so na voljo obširnejše strokovne informacije ter povezave do ustreznih strokovnih spletnih vsebin. Za strokovno javnost so dostopne tudi podrobne informacije o onkoloških zdravilih farmacevtske družbe Roche.
www.onkologija.si
Med.Over.Net
Portal, ki se trudi nuditi zelo izčrpne informacije o zdravju, zdravem življenju, prehrani in drugo. Na voljo so izkušeni strokovnjaki, ki vam odgovarjajo na vaša vprašanja.
med.over.net

Pomembni kontakti

Europa Donna
Slovensko združenje za boj
proti raku dojk
Telefon: 01 231 21 01
E-naslov: europadonna@europadonna-zdruzenje.si
Onkološki inštitut Ljubljana
Telefon: 01 587 98 07
E-naslov: info@onko-i.si
Center za bolezni dojk ZD Ljubljana
Telefon: 01 472 37 89
E-naslov:
DORA
Telefon: 080 27 28
E-naslov: dora@onko-i.si